Chi

Je chi heeft een enorm belangrjike rol in bijvoorbeeld dingen zoals feng shui, chakra leer, shiantsu, meditatie, acupressuur, body aligment, meridiaan stretchen, tai-ji, reiki, qi gong en moxabehandelingen. Je chi is een energie die in je zit. Ze noemen het ook wel “levens energie”. Deze energie gaat niet verloren of kapot. Maar beweegt wel de gehele dag.

De energie is te vergelijken met een krachtveld die om je heen hangt. Vele mensen reageren er onbewust op. Denk maar eens als je boos bent, mensen vermijden je en/of reageren anders op je dan als je rustig bent. Je voelt dus de energie van iemand aan en of je daarbij in de buurt bent.

Iedereen heeft weleens gehad dat diegene het persoon direct vertrouwde, ook dit is je chi. Deze energie komt dan ‘vertrouwd’ over. Dit is energie die meestal ook kalmerend is, alsof diegene je begrijpt. Velen hebben al redelijk veel grip op hun energie van nature. Anderen niet en brengen verkeerde energie over.

De 1 is gevoeliger voor deze energie als de ander, maar het komt op hetzelfde neer. Beiden reageren op de energie, reguleren eigen energie erop. Bijvoorbeeld als je met rust gelaten wilt worden, je straalt een negatieve energie uit en mensen blijven uit je buurt en/of doen alsof je niet bestaat.

Ook deze energie kun je onder controle leren krijgen. Maar je moet er wel mee oppassen. Je moet allereerst weten hoe deze energie werkt en beweegt. Je chi kan reageren op bijvoorbeeld zon en maan, grote of kleine afstanden dus. En ook onze dagelijkse activiteiten hebben invloed op de energie. Ze veranderen niet alleen je energie, maar ook je gedachtes en je gevoelens.

Energie voor je laten werken is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Kleine oefeningen zoals veranderingen in je gedachtes kunnen bijvoorbeeld een begin zijn. Maar je kunt niet alsof doen, dat werkt niet.

Probeer bijvoorbeeld eens te mediteren over je behoeftes rondom je chi, of probeer jezelf anders op te stellen en verander op die manier je energie.