Dit is roti die ik jarenlang heb gemaakt en gegeten, op een dag kreeg ik een nachtschade allergie en ging het feestje niet meer door. Daarom heb ik ook een nachtschade vrije variant deze zal ik komende week posten.

Het recept staat in volgorde maar wil je nou echt gewoon rustig aan doen? Lees het recept vooraf en snijd alles, zet alles klaar en dan kun je zo 1 voor 1 in de pan gooien.

Wat is er nodig:
– 1 ui
– Pond kipfilet
– Masala poeder
– 1 eetlepel ketchup,
– 2 blokjes kippenbouillon
– Teentje knoflook
– Madame Jeanette (sambal werkt ook prima!)
– Aardappelen
– Sperzibonen (1 blik of deze hoeveelheid vers)
– 3-4 rotivellen (bij de toko zijn ze het lekkerst)

LET OP: Bij VERSE sperzibonen: Kook deze voor je begint met de roti! Kook ze tot ze op het randje gaar zijn, je kan ze daarna in de roti opwarmen en die laatste tic geven met gaar koken, anders loop je risico dat ze overgaar zijn.

Hoe gaan we te werk:
Kipfilet snijden in blokjes, peper en zout erover en in een wok aanbraden en afgieten in de vergiet, knoflook en ui snipperen en in de pan bakken (fruiten)

1 kop water, 1 bouillonblokje, 2 eetlepels masala en 1 eetlepel ketchup toevoegen
Madame Jeanette snipperen en erbij (of een halve tot 1 theelepel sambal afhankelijk hoe heet je het wilt hebben)

Even laten doorkoken, dan de kip toevoegen.

Als je op enig moment vind dat je te weinig saus hebt (dat gebeurd soms) herhaal dan de zelfde stappen met het water, bouillon, masala, ketchup en de peper (het moet een lekker prutje worden met de aardappelen zodat deze goed gaarkoken in de saus)

Schil een paar aardappelen en snijd deze in blokjes van om en nabij 2cm bij 2cm.
Deksel op de pan en lekker laten pruttelen, af en toe even omroeren en opletten dat er niks aanbrand.

Voeg soms een beetje water toe en proef hoe hij aan smaak is.
Is hij te zout? -> Gooi er een beetje water bij.
Is hij te flauw? -> Voeg een kwart blokje bouillon bij.

Als de aardappelen bijna gaar zijn giet je het blik sperzibonen af en roer je deze door de pan heen, doe dit tot de aardappelen goed gaar zijn en de sperzibonen goed warm. Verwarm ondertussen evt de rotivellen zoals op de verpakking staat (meestal magnetron).