Tarot

Tarot is erg simpel, je stelt een levensvraag, schud de kaarten (grote en kleine ancara moeten bij elkaar) en trekt de kaarten, het ligt aan de ligging hoeveel je er pakt. Je kan ze in verschillende manieren leggen, bijvoorbeeld keltisch kruis. Dit is een veelgebruikte techniek.

Het bestaat uit een kruis met 4 ondersteunende kaarten, wat een totaal van 10 kaarten betekent. Kaart 1 leg je op ze kant in het midden van de tafel, kaart 2 leg je er (rechtop) bovenop. Leg er nu een derde kaart boven en een 4e aan de linkerkant, een 5e aan de rechterkant en een 6e en 7ende eronder (onder elkaar zoals een kruis) Ga nu rechts van je kruis en leg daar onder elkaar 4 kaarten. Nu heb je een keltisch kruis.

Deze betekenissen kunnen verschillen, soms heb je daar verduidelijking bij nodig. Mocht je er niet uitkomen of niet weten wat er met de kaart bedoeld word omdat hij niet aansluit op je vraag, kun je daar altijd meer informatie over aanvragen.

Natuurlijk zijn er dan nog verschillende tarot decks. Zo heb je bijvoorbeeld de bekendste namelijk Rider waite van Arthur Eduard Waite en Thoth van Aleister Crowley.