Bami/nasi met sate

Dit is een heel persoonlijk gerecht. Iedereen vind wat anders lekker. Dat betekent ook dat je hier veel vrijheid voor krijgt.

Ingredienten:

  • Bami of rijst (wat je liever hebt)
  • Groente (dat mag een zakje uit de winkel zijn je mag ook zelf dingentjes uitzoeken, denk aan paprika, lente ui, prei, spinazie, tauge, wortel etc
  • pakje Hamblokjes/plakjes of kipfilet wat je lekker vind in je nasi/bami
    soja saus of van die mix van de toko (zit in doorzichtige zakjes)
    ketjap
  • Sambal/wasabi of iets anders heets als je van pittig houd
  • Evt een ei als je die erin wilt
  • Olijfolie of boter

Voor de saus

  • Pot pindakaas (zonder stukjes mag de goedkoopste van het schap zijn)
  • water
  • kipfilet
  • Peper en zout
    Sateprikkers als je de kip op een prikker wilt hebben

Hoe ga je te werk
Kook de bami/nasi volgens de verpakking.
Bak je groente, evt ei in een wok tot deze bijna gaar is
Gooi je soja saus(of bami/nasi mix) in de pan en naar smaak ketjap
Goed roeren, mix de bami/nasi met je groente prutje in de pan tot de saus goed verdeeld is.

Voor de saus
Snijd de kipfilet en prik ze op een stokje (reepjes snijden, opprikken en dan kleiner snijden werkt het fijnst als je veel moet maken.
Gaar je kip in een los pannetje met een beetje olie of boter
Maak ondertussen de saus door (afhankelijk hoeveel je nodig hebt) 2 eetlepels pindakaas, een scheutje ketjap en wat water tot het een mooi sausje word.
Vanaf hier is het simpel: KIJK UIT dat het niet uitbrand, is het te dik gooi wat water en ketjap erin, is het te dun kook het op of gooi er wat pindakaas in.
Voeg peper en zout naar smaak toe of gooi er wat sambal in om het echt een pitje te geven. Blijf proeven maar kijk uit.. Dit kan heel snel aanbranden verlies deze saus dus niet uit het oog, blijf roeren.