Dahl (met naanbrood)

Dahl best makkelijk te maken en makkelijk aan te passen. Let op: In naanbrood zitten gluten, zit melk lees de verpakking goed. Kun je hier niet tegen: Neem dan een stokbroodje of iets vergelijkbaars in plaats van naanbrood. Net zo lekker maar dan zonder de allergie aanvallen.

Het is een flinke lijst maar ik praat je er doorheen.

Wat heb je nodig
1 flinke ui
3cm gember
1 Zoete aardappel (ong 150-200gr)
2 theelepels kerriepoeder
1 klein blikje tomaten puree (of 125gr van mijn “tomatensaus” zonder tomaat)
250ml kokosmelk
75-100gr splitewrten (rode/ of oranje)
Handje pompoenpitten
Naanbrood (MELK GLUTEN! LET OP kies iets anders als je hier allergisch voor bent)
Ong 250gr spinazie (gaat niet op de gram)
500ml groente boulion
Zonnebloemolie 1 eetlepel
Extra vierge olijfolie 1 eetlepel
Peper en zout

Eventueel: olijfolie 1 eetlepel en 5gr fijngehakte koriander voor op het naanbrood, word hieronder vermeld hoe te gebruiken.

Hoe ga je te werk
Allereerst wil je gezien de omvang van dit gerecht wat voorbereidingen doen. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ong 1cm. Rasp de gember (mag met schil mits schoongemaakt), haal de schil van je ui en snijd deze in hele kleine stukjes(snipperen). En zet de oven vast op 200 graden voor het brood (wijk hier vanaf als je ander brood hebt)

Gooi de zonnenbloemolie in een pan op het vuur en gooi hier de ui in tot deze glazig word (3 a 4 min). Voeg hier de geraspte gember, 2 theelepels kerriepoeder en de tomatenpuree (ong 125gr) bij. Lekker roeren en laten bakken voor ongeveer 2 minuten.

Schud het blik kokosmelk door elkaar of roer het tot er geen klonten meer zijn, voeg dan 250ml kokosmelk en 500ml groente boulion (maak deze gewoon met gekookt water en zo’n blokje) bij de pan en breng dit aan de kook. Bak de pompoenpitten tot ze door de pan springen als popcorn zonder olie of boter.

Als de pan lekker doorpruttelt mogen de 75-100gr linzen en zoete aardappel 150-200gr erbij. Breng het op smaak met peper en zout (blijf dus goed proeven). Deksel erop en 18-20minuten zacht door laten koken.

Bak je (naan) brood volgens instructies, dit zal meestal zo’n 5 tot 7minuten zijn. Als je extra smaak wilt kun je eventueel een mix maken met fijngehakte koriander, olijfolie en peper en zout. Smeer dit dan over je naanbrood voor het de oven in gaat.

Als de linzen en zoete aardappel zacht zijn.. Is het gerecht klaar. Serveer met wat pompoenpitten in het midden bovenop het gerecht.