Gehakt met boontjes en rijst

Rijst met gehakt en boontjes

Dit gerecht heeft een stevige smaak maar is makkelijk te maken.

Wat heb je nodig

  • Rijst
  • Sperzibonen (vers, diepvries, pot het maakt niet uit)
  • Gehakt
  • Knoflook
  • Ui
  • Ketjap of soja om het zoet te krijgen
  • kippenbouillonblokje
  • sambal/ hete peper als je het heet wilt hebben

Hoe ga je te werk
Kook de verse sperzibonen indien nodig eerst!
Kook de rijst zoals op de verpakking staat
Snijd de knoflook en ui klein, bak de gehakt in een pan (olie of boter is niet nodig). Als de gehakt geruld is zoals ze dat noemen gooi de knoflook en ui erbij.
Als de ui glazig gebakken is gooi het boullionblokje erbij met een beetje ketjap. ALs het erg droog is kan er evt een beetje water bij.
Vanaf hier word het proeven wat je lekker vind. Gebruik soja ipv ketjap als je wat zoeter wilt, te zout is een klein beetje water.

Als de rijst klaar is en de pan zo goed als klaar gooi je als laatste de sperzibonen erin, roer dat om met sambal/hete peper als hij pittig moet worden.

Je kunt hier nog variatie in brengen met andere groente, denk aan bijvoorbeeld mais, paprika, champion etc.