Groente Quiche

Houd je van groente? Allergisch of geen zin in eieren, melk, tarwe, gluten of nachtschade? Dan is dit het ideale gerecht.

Het is even wat werk om de voorbereiding in elkaar te zetten, wat gedoe om het bakje te maken maar dan heb je ook wat.

Nodig:
– (zoete) aardappel)
– Groente die je lekker vind (ik koos bloemkool, broccoli, wortel, courgette)
– Als je een dik vleesfanaat bent kun je bij dit gerecht ook kleine blokjes kip (even met peper en zout) bij je groente erbij bakken)
– Knoflook(vers)
– Basilicum(vers)
– Oregano
– Olijfolie

Ik heb het gedaan in een airfryer, kan ook in de oven. En je hebt een blender/staafmixer nodig en zo’n bakje waar je je quiche in kan maken natuurlijk is ook heel belangrijk

Bereiding:
– Snijd je (geschilde)zoete aardappel (met bijv een kaasschaaf) in plakjes en beleg je bakje hiermee gelijkmatig maar niet te dik, 180graden voor de airfryer tot het gaar is maar niet te knapperig (15min zoiets)
– Snijf je knoflook en basilicum klein en gooi dit met een beetje olijfolie en oregano in de pan. (ik deed 2 teentjes knoflook, 15gr basilicum en een scheutje gedroogde oregano). Bak dit tot de knoflook glazig is
– Snijd ondertussen je groentjes in plakjes/kleine blokjes en stoom deze (let op je wilt wat broccoli, bloemkool en wortel achterhouden voor je saus), zeker de wortel is belangrijk te koken/stomen anders krijg je die niet gaar!
– Maak een grote mix van je groente en je eerder gebakken kruiden maar houd een deel van je groente (wortel, bloemkool, broccoli) achter. Bak de rest lekker door (maar niet overgaar!)

Saus
Persoonlijk heb ik wat broccoli, bloemkool en wortel samen met een beetje peper en zout in een blender gesmeten met een bekertje water maar je kunt ook mijn eerder geposte tomatensaus gebruiken of iets anders. Let op dat het saus is, als het te dik is word het een droge bende, let op dat het ook niet te nat is anders druipt het van het bord wat ook niet goed is. Doe dit op gevoel, liever na het mixen nog wat extra water erbij als erachter komen dat het te nat is.

Gooi nu de overige groentjes in je aardappel bakje en verspreid deze lekker over de bak, gooi daarna de saus eroverheen en hoppa in de oven (airfryer 180graden) 15-25min afhankelijk van de grootte zou het klaar moeten zijn, let goed op dat het natuurlijk niet verbrand. Prik er evt met een prikkertje in om te kijken of de groente gaar is bij twijfel.

TIP: Kaasliefhebber? Gooi er voor het de oven in gaat geraspte kaas overheen of als het uit de oven komt en klaar is wat edelgist vlokken, heb ik niet gedaan omdat ik geen kaasfan ben maar kan heel goed.