Tarwe/lactose vrije pannenkoeken

Deze pannenkoeken zijn echt huis/tuin en keuken maar.. Je moet wel even opletten dat je ze niet aan laat branden want.. Het zijn pannenkoeken en die branden heel makkelijk aan. Deze versie is ook lekker te combineren met halloween voor ontbijt of lunch.

Wat heb je nodig
2 bananen
3 eieren
Kaneel
Bakje bosbessen (of stroop, honing, iets wat erop mag)
(plantaardige) boter om in te bakken (olie is een hele lastige met deze, boter is beter)

Bij voorkeur blender/staafmixer

Hoe ga je te werk
Prak de bananen met een vork tot pap, gooi daar de eieren in samen met een paar flinke scheuten kaneel, niet te zuinig zijn maar ook niet teveel. Erbij gooien kan altijd nog.

Doe een klein beetje boter in de pan en verhit deze. Zet je pan niet te hoog maar natuurlijk ook niet te laag. Gooi 1 soeplepel van je beslag in de pan en bak de onderkant goudbruin tot deze relatief makkelijk om te draaien is. Draai deze daarna om met een spatel.

Worden je randjes zwart? Kijk dan of je vuur niet te hoog staat, zet deze bij voorkeur ietsjes lager.

Terwijl de pannenkoeken bakken begin je aan dat wat je op je pannenkoek wilt hebben. Houd een paar bosbessen achter terwijl je de rest in een bakje/pan of gelijk in de blender gooit. Pureer deze met een blender/staafmixer tot een mengsel, 100% glad word het nooit dat is niet erg, dat is juist lekker.

Wil je je bosbessen koud serveren op de pannenkoken houd het dan zoals het nu is, wil je dit warm serveren, warm dit dan op in een pannetje (voorzichtig dat het niet aanbrand) gooi er indien gewenst wat suiker bij om de smaak zoeter te maken, meestal is dit niet nodig.

Gooi de pannenkoeken 1 voor 1 gebakken op je bord, leg er wat van je gepureerde bosbessen op en omheen en leg daar je overige (niet gepureerde) bosbessen bij.