Tomatenvrije tomatensaus

Aangezien ik geen nachtschade mag hebben en tomaat een nachtschade is valt pasta en pizza al heel snel weg. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden maar houd je vast.. Je het even nodig om het voor te bereiden. Het is gelukkig niet moeilijk om te maken.

Wat heb je nodig?
+/- 300gram worteltjes (geraspt klaar voor gebruik)
+/- 200gram bietjes (komt neer op anderhalf a 2 bietjes, mag uit zo’n zakje van de versafdeling)
+/- 300gram bloemkool ( schoongemaakt )
+/- Halve theelepel kurkuma
+/- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
+/- 3 eetlepels appelazijn
400ml water
Zout en peper

Hoe werkt het?
Snijd de bietjes, wortel en bloemkool klein (ong halve cm groot)
Gooi de groentjes in een pan met de 400ml water en breng dit aan de kook, lekker laten pruttelen voor zo’n 8 minuten, laat het daarna nog 3min staan met een deksel op de pan met het vuur uit (haal de pan van de hete plaat indien elektrisch).

ALs de wachttijd erop zit pureren we de groenten incl het water met een staafmixer of een blender. Nadat het een gladde saus is voegen we de overige ingredienten toe.

+/- Halve theelepel kurkuma
+/- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
+/- 3 eetlepels appelazijn
Zout en peper

Blijf proeven! Soms wil je wat meer soms wat minder, proef en roer goed tot het op smaak is
(ik houd ervan om de blender / staafmixer er dan gewoon nog even doorheen te gooien, weet ik zeker dat het goed gemengd is)

Dat is het, te gebruiken voor saus in pasta maar ook op pizza, te zien in komende recepten.

Tip: Maak een batch vooraf
Invriezen van deze saus kan en mag, stop het dan in een goed afgesloten bak in de vriezer, let voor het invriezen op dat de deksel niet aan de saus vastvriest.
Even een paar uur van te voren uit de vriezer op kamertemperatuur laten ontdooien en het is net alsof je een kant en klare pot open maakt, zo de pan in.