Website was tijdelijk offline

Sommigen hebben het waarschijnlijk opgemerkt. Gisteravond tot begin van de middag lag mijn website plat en ja ik wist het, ik heb het gedaan.

Een lang verhaal kort is dat ik gister met spoed mijn webiste over moest zetten, een monsterklus die ik nagenoeg heb uitbesteed om zo efficient en goed mogelijk weer online te komen zonder dat ik data zou verliezen.

Het zit een beetje zo, deze website is 10 jaar oud, er draaien 2 cms systemen op en daar staan dus ook heel veel pagina’s en posts in die over gezet moesten worden. Met een backup ook van mijn kant zijn we gister dus aan de slag gegaan. Toen de data veilig was hebben we de overstap ingeregeld.

Gisteravond laat was er nog een maintenance pagina te zien waarop te zien was dat de website overgezet is en dat ik snel weer terug kom. Ik verwachtte maandag maar gelukkig was het vandaag allemaal al geregeld en ben ik weer online.

Het kostte veel tijd, moeite en een zak met centen maar dan heb je ook weer wat: De hobby draait door en aangezien ik met meerdere dingen bezig ben qua recepten e.d. is het ook wel fijn dat ik weer online ben.

De website heeft gelijk op de achtergrond wat upgrades gekregen als het gaat om backupping en beveiliging.

Sklyar