Astrologie

Wat houd astrologie in? Veel mensen kennen het woord maar niet het beeld wat erbij hoort. Daarom even een verduidelijking wat het is. Voorspellingen in kranten en tijdschriften, dat is toch astrologie? Nee dus. Een serieuze Astroloog houd zich bezig met andere dingen. Om naukeurige voorspellingen te doen is erg lastig, dan wel onmogelijk. Astrologie kan alleen een inzicht verschaffen.

Astrologen houden zich bezig met het bestuderen van horoscopen, deze zijn meestal persoonlijk. Hierdoor kunnen ze uitspraken doen over bijvoorbeeld iemands karakter of dingen die gaan gebeuren. Deze hebben ook verschillende namen. Psychologische astrologie bijvoorbeeld. De astrologie waarbij ze op grond van karakter uitspraken kunnen doen. Of transits, voor toekomstige gebeurtenissen. Of misschien progressieve astrologie, de astrologie waarbij men uitspraken doet of het het persoon mee zit, of juist niet. Ook heb je nog uurhoeksastrologie, hiermee kunnen astrologen op het uur waar de vraag op gesteld word antwoord geven. En zo zijn er nog veel meer vormen van astrologie.

Hoe werkt het eigenlijk?

Zo boven, Zo beneden
Dit is het gezegde van veel astrologen, dit houd in dat veranderingen die plaatsvinden aan de hemel, zoals de stand van de planeten, ook veranderingen teweegbrengt op onze wereld. Het helaal is voor astrologen een heel groot lichaam, waar alle delen van elkaar afhankelijk zijn. Vaak is astrologie een onderdeel van religie. Zo bijvoorbeeld bij wicca.

Astrologie en wetenschap ?
Mag astrologie wetenschap genoemd worden? Daar zijn meningen over verdeeld. Dit komt omdat een klein deel afhankelijk is van het geloof, dat kon je hierboven al lezen. Maar toch is het grootste deel waarneming. Hoe komt dat? Keek op keer word de werking van planeten in horoscopen bekeken. Ook op het uur kan je dus een horoscoop maken. Deze word vergeleken op de verschillende vormen van astrologie zoals trantis of psychologische astrologie, de uitleg daarvan kun je ook hierboven lezen.

Op grond van deze vlakken kun je de eigenschappen van planeten kun je tekens en huizen controlleren en evt. aanpassen. Zo ontstond het huidige astrologie ook maar nu is het veel uitgebreider en is er veel meer over bekend.

Waar het is ontstaan is helaas niet bekend maar het is wel duizenden jaren geleden, al niet langer. De mens voelde zich namelijk in deze tid nog 1 met de natuur wat nu behoorlijk veranderd is in de maatschappij. Men begon bepaalde cycli aan de hemel te ontdekken zoals de maanfasen zoals wij die kennen. Hier trok men een verband met de gebeurtenissen op aarde en daar komt ook de huidige astronomie uit voort.

Tot ongeveer de 17e eeuw hingen deze 2 onderwerpen nog samen maar na opkomst van wetenschappelijke denkwijzes verdween het intuitieve denken van de mens. De astronomen gingen wel door met objectief bekijken naar de sterrenhemel en astrologen gingen onderzoeken naar samenhangen met aardse gebeurtenissen.