New age

New age stamt nog terug uit het “Aquarius” tijdperk.Dit was rond 1800. Hoe werd deze beschreven? Nou heel simpel, Het werd omschreven als “The New Era”. Ook William Blake schreef hierover in zijn gedichten, als New Age. Aquarius zelf is veel ouder, Deze kwam namelijk nog uit de tijd van Atlantis en waarschijnlijk ook de Maya’s. Atlantis is een bekende mythe, maar wetenschappelijk kan dit niet worden verwezen.

Wicca is onderdeel van aquarius tijdperk, direct doortrekken dus ook van New age, dit omdat wicca een matriachale religie is. Toch heeft dit niks met elkaar te maken. New age is een religie die notie van relativiteit bezit, terwijl Heidendom dit niet heeft. Dat is meer dan voldoende om Wicca buiten New Age te plaatsen.

Als we dan over Eclectische hekserij spreken, spreken we hier wel over. Want deze religie(s) behoren weer wel tot het relatieve religie genootschap, en daardoor tot New Age.

Is wicca dan hetzelfde als Eclectische hekserij? Daarop antwoord ik duidelijk nee. Dat is een grote fout, het zijn verschillende groepen met een totaal andere visie.
Waar komt wicca dan vandaan?
De roots van Wicca liggen in de pre-christelijke Tradities, zonder evenwel die tradities te zijn. Wicca is eigenlijk ontstaan uit een discussie tussen Gerald Gardner en Aleister Crowley.

The Gospel of Aradia komt van Leland en werd geschreven in 1899. Dit boek is dus pas een eeuw oud. Daarin verteld Leland het verhaal van Aradia, dat hij zou vernomen hebben van een zigeunermeisje terwijl hij door Itali? reisde. Of dit waar is? Dat kan, maar het kan ook een verzinsel zoals velen zijn.

Gardner had veel religieuze ervaring opgebouwd in het Oosten en was na zijn pensionering verwikkeld in diverse esoterische verenigingen.

De bron van wicca word door velen geduid naar het Italiaanse Stregheria, maar de Keltische geschriften, de invloed van Margareth Murray maar vooral ook Aleister Crowley dus.