Inwijding

Wicca is een mysterie religie, dat betekent dat er een inwijding in voor komt. Als je geinteresseerd raakt in wicca volg je een opleiding, tijdens deze opleiding word je ook wel “roedi” genoemd, een soort trainee. Als je de opleiding hebt gevolgd van traditioneel 1 jaar en 1 dag weet je de beginselen van wicca en word je ingewijd tot 1e graad, ook wel neofiet.

Op dat moment neem je een magische naam aan, je heksen naam. Deze naam symboliseerd de nieuwe levens fase waar je in beland. Als je traditioneel nog 1 jaar en een 1 dag lang een volgende opleiding volgt en in word gewijd voor de 2e keer, ben je een priester of priesteres. Daarna kunnen er nog 2 graden volgen, De 2e graads wicca en de 3e graads wicca. De 2e graads wicca is in staat een coven te leiden onder supervisie van de hogepriester of hogepriesteres. De derde graads wicca is in staat zelf een coven te leiden en/of op te richten.

Binnen de coven worden bepaalde eisen gesteld, zo kan kan bijvoorbeeld bij de gardneriaanse traditie een “knaap” of “maagd” geen priester of priesteres worden. Verder kunnen er dingen worden opgegeven die de pijngrens bijvoorbeeld verhogen, dit komt immers niet bij alle covens voor, ondanks dat men wel specifieke “proeven van kunde” afnemen.