Rituelen

In wicca worden rituelen ook wel riten genoemd uitgevoerd, tijdens deze rituelen doen zij verschillende dingen, dat ligt aan wat ze precies willen bereiken. Meestal worden deze rituelen uitgevoerd. Vaak begint dit ritueel met het trekken van een cirkel. Met behulp van deze cirkel word een “tempel” opgebouwd waarbinnnen wicca’s zich beschermd voelen voor negatieve krachten en energi?en van buitenaf, daardoor kunnen ze hun ritueel uitvoeren.

De cirkel word ook wel gezien als een plek waarin wicca’s de opgewekte krachten kunnen bundelen en vergroten, de energie is namelijk “gevangen” in de cirkel wegens de beschermde “koepel” die over deze cirkel hangt. Daarna worden deze energieen gericht vrijgelaten.

In deze cirkel zal het ritueel plaatsvinden, na afloop van dit ritueel word de cirkel (en dus tempel) afgebrokkeld en geopend. Voor deze tijd mag/kan je deze cirkel niet uit.

Na de cirkel is het traditie dat er een “cake-en-wijn” ceremonie word gehouden. Voedsel(meestal zoete koekjes etc) en wijn word uitgedeeld, dit ritueel is om je weer te gronden, met beide benen weer op de aarde terecht te komen.