Opkomst hekserij

Wicca heeft veel overeenkomsten met andere religies die eeuwen geleden populair waren, volgens Margaret Alice Murray, een vooraanstaand Brits egyptoloog en antropoloog was wicca een Middeleeuwse cultus, dit is nooit bewezen. Sterker nog, later werd zij in diskrediet gebracht met haar uitspraken die niet te bewijzen waren.

Tussen 1946 en 1947 is wicca officieel ontstaan, na de gesprekken tussen Edward Alexander (Aleister) Crowley en Gerald Brosseau Gardner. Het heeft veel overeenkomsten met andere paganistische religies maar kan niet als gelijke worden gezien.

Omdat in 1952 de wet die hekserij verbood werd afgeschaft konden wiccan?s nu hun gang gaan, en dat deden ze. In 1954 verscheen het eerste offici?le boek over wicca (die ook werkelijk klopte). Dit boek heet Witchcraft today, geschreven door Gerald Gardner.

Mensen waren inmiddels al iets bekender met heksen en hekserij en begonnen daarom het boek te lezen, de feiten die te lezen zijn in het boek begon de gedachtes van mensen te veranderen, ze waren niet meer bang voor wiccan?s maar raakten ge?nteresseerd in wicca, zo ontstond de Gardneriaanse Wicca, een stroming van Gerald Gardner met zijn opvattingen en meningen erin verwerkt.

Over het officiele en originele wicca is eigenlijk best veel gevonden, alles bij elkaar gelegd houd je wel gaten over. Deze zijn vervangen voor moderne opvattingen die bij deze tijd passen. Dat is jammer, maar helaas niet anders.