Magie

Magie is een erg belangrijk en groot onderdeel van wicca, het is ook het onderdeel wat mensen nieuwschierig maakt naar deze religie, het idee datze op 1 of andere bovennatuurlijke manier iets aan hun eigen lot kunnen veranderen doet hen nieuwschierig maken naar de mogelijkheden en de wijze waarop magie word beoefend.

Magie kan op velen manieren worden beoefend, ook in wicca. Aan de ene kant worden er op belangrijke dagen zoals op jaarfeesten, trouwerijen, maanfeesten en ga zo maar door complete rituelen (ook wel riten) uitgevoerd, aan de andere kant stenen wicca’s soms een gewoon een kaars aan om extra energie een bepaalde kant op te sturen. Er word veel gebruik gemaakt van technieken zoals de visualisatie en meditatie maar ook word er veel gedaan om in trance te komen door bijvoorbeeld teksten op te dreunen (ook wel chanten genoemd) of te drummen. Ook word er koren magie gebruikt, en ook worden er veel kruidens gebruikt bij magie.

Iedereen wiccan heeft eigen krachten en kruidens waarmee hij/zij werkt. Ook hebben deze ieder een eigen techniek. Als je magie uitoefent moet je letten op welke soort magie je gebruikt om er de juiste kruiden bij te gebruiken, want zo word de magie versterkt. Ook is dat met wierook. Elke geur in wierook heeft zijn eigen magie en kracht, datzelfde geld voor kristallen, gesteentes maar ook edelstenen.

Ook maken wicca’s veel gebruik van andere occulte/esoterische kunsten zoals divinatie methodes zoals tarot, runen werpen, pendelen, wichelroedelopen en ga zo door. Deze dingen hebben niet precies direct iets met wicca te maken, wel vind een groot deel van de wiccan’s dat een goede wiccan zichzelef moet trainen in “kunsten” (wat je kunt), waaronder tarot of kruidengeneeskunde. Veel wiccan’s kunnen 1 of meer gebieden of “kunsten” tot hun specialieiten noemen, zij hebben hier lang voor geleerd. Ondanks dat wicca tot religie word beschouwd is het ook een kunde, daarom is er veel jaren trainen voor nodig om deze kunde goed te kunnen uitoefenen. De kennis en vaardigheden worden in deze trainingen verbeterd.