Elementen

Er zijn 5 elementen, velen denken dat dit er maar 4 zijn. Het pentagram bestaat uit water, aarde, lucht, vuur en ether. Ether is een ander woord voor je ziel.

Deze elementen hebben een bepaalde betekenis, deze kan per cultuur verschillen.

Aarde
Gaia, moeder aarde. Respect voor het leven, de natuur. Acht jaarfeesten, weerspiegeld in onze ziel. Gronding. Altaar maken. Onze samenleving als tempel en het werk dat we erin willen doen, basis principes.

Lucht
Werken met symbolen. Alledaagse vormen van magie. Bewustzijnsverandering door wilskracht om je omgeving en jezelf te bekijken met je volle verstand; niet alleen cognitie. Dromen.

Vuur
Manifestatie van onze eigen krachten in de wereld. Werken met transformatie: een oude pijn of schuld verbranden om iets nieuws te kunnen beginnen. Verantwoording nemen voor ons leven en elkaar.

Water
Emoties en verbinding. Zout water om los te laten. Werken met visualisaties en intenties.

Geest
Het goddelijke in onszelf. Hoe manifesteert de godin en de god zich in ons leven, welke kwaliteiten willen we neerzetten en ontwikkelen? Kennismaken met een aantal goden (Grieks en Keltisch pantheon)

Waar komen deze nou vandaan? Het antwoord is het pentagram. Dit is een soort ster met 5 punten, hieromheen zit een cirkel. Deze stelt het leven voor.