Kleuren en betekenis

Wit
Is een balans met alle kleuren, staat voor geestelijke verlichting, zuiverheid, genezing en helderziendheid, waarheid, vrede, maanenergie, spirituele kracht, ook voor concentratie bij rituelen, gezicht voor meditaties en helpt bij het afwenden van twijfel en angst. Houd er rekening mee dat deze informatie objectief is.

Goud
Bevordert de verstandhouding en wordt gebruikt bij rituelen ten bevordering van geluk en geld. Ook voor het aantrekken van kosmische invloeden, wordt ook bij de zonnerituelen gebruikt en versterkt de intuitie.

Geel
Staat voor activiteit, creativiteit en eenheid. Wordt gebruikt bij rituelen waar zonnenenergie nodig is en schenkt geluk, zelfvertrouwen,aantrekkelijkheid, charmes, intellect en optimisme.

Roze
Bevordert de romantiek en vriendschap, dit is een kleur voor amoureuze rituelen.

Rood
Staat voor passie, gezondheid, liefde, kracht enmoed en wilskracht. Het bevordert de magnetische krachten tijdens een ritueel.

Zilver
Beschermt tegen negatieve krachten, moedigt aan, geeft psychische gaven en helderheid bij visioenen, het wordt veel gebruikt bij maanmagie en het aantrekken van de Godinnen, wordt veel gebruikt bij nachtelijke rituelen.

Steenrood
Geeft rituelen extra kracht wanneer er veel energie nodig is ten bevordering van een geestelijke genezing.

Paars
Kracht, succes, idealisme, genezing, onafhankelijkheid, meditatie enhuiselijke bescherming, ook wordt deze kleur gebruikt bij spirituele seances.

Bruin
Kleur van de aarde, bevordert besluitvaardigheid, concentratievermogen, telepathische krachten en financieel succes, helfpt bij het vinden van verloren voorwerpen.

Indigo
Wordt gebruikt om vervloekingen teniet te doen.

Hemelsblauw
Wijsheid, harmonie, innerlijke vrede, geestelijke kleur, ideaal voor meditatie, voorspoed, succes, wordt gebruikt bij rituelen ter bevordering van geluk, harmonie en geestelijke en lichamelijke verjongen.

Blauw
Vrede, rust, waarheid, wijsheid, bescherming tijdens het slapen, astrale reizen. Vrede in huis, innerlijke rust en kan helpen bij voorspellende dromen.

Grijs
Neutraliseert negatieve gevoelens en gedachten wat van buiten af komt.

Zwart
Gebruikt om te beschermen en te verbannen van zwarte vervloekingen, is goed te gebruiken bij betoveringen om het negatieve te verwijderen.

Groen
Succes, geld, geluk, ambitie, kruidenmagie, moed, helpt bij verandering van richting en of houding, helpt ook bij rituelen om jaloezie en hebzucht tegen te gaan.

Oranje
Aanmoediging, aanpassingsvermogen en stimulans dingen te ondernemen.

 

Symboliek van kleuren

Wit
Zuiverheid, waarheid, oprechtheid

Rood
Kracht, gezondheid, energie, seksuele liefde

Lichtblauw
Kalmte, begrip, geduld, gezondheid

Donkerblauw
Impulsiviteit, depressie, veranderlijkheid

Groen
Financien, vruchtbaarheid, succes

Goud/geel
Aantrekkelijkheid, overtuigingskracht, charme, zelfvertrouwen

Bruin
Aarzeling, onzekerheid, neutraliteit

Roze
Eer, liefde, moraal

Zwart
Kwaad, verlies, onenigheid, verwarring

Paars
Spanning, ambitie, zakelijke vooruitgang, macht

Zilver/grijs
Herroeping, neutraliteit, impasse

Oranje
Aanmoediging, aanpassingsvermogen, stimulering, aantrekkingskracht

Groen-geel
Ziekte, lafheid, boosheid, jaloezie, onenigheid