Vérzien

Met verzien kun je eigenlijk letterlijk in de toekomst kijken. Hoewel het wel iets is wat je even door moet krijgen. Meestal word dit gedaan met een kristallen bol of een spiegel. Maar eigenlijk kan elk spiegelend oppervlak worden gebruikt voor verzien.

Je begint met een zwarte achtergrond, bijvoorbeeld een zwart doek of je favoriete zwarte shirt. Daarmee kan je afleiding voorkomen en ook andere dingen die je in de kristallen bol kan zien. Het beste is om alleen en in het donker te werken, in een stille omgeving met enkel 1 kleine lichtbron, zoals een kaars. Zorg ook voor wierook, maar wel 1 waar je je prettig bij voelt om je te helpen te concentreren.

Ga voor je kristallenbol zitten en staar erin, ban overige gedachtes uit. Denk er wel om dat knipperen met je ogen niet uit maakt. Na een paar minuten (dit kunnen er 3 maar ook 10 zijn) lijkt het alsof er rook in de kristallen bol komt, witte mist. De bol word er totaal mee gevuld en daarna word de mist dunner. Je krijgt nu te zien wat je wilt zien, je visioen.

meestal zijn ze in kleur, maar soms ook in zwart wit. Deze kan verleden, heden of toekomst beslaan. Net zoals dromen staan de beelden in een visioen vaak symbolisch. Een instortend gebouw kan bijvoorbeeld een ongeluk/ dood van iemand betekenen.. Maar denk erom dat dit niet altijd zo is.