Fijne feestdagen

Nou ben ik zelf meer iemand die sabbats viert en dus ook al vanaf 1 november 2014 een nieuw jaar heeft. Toch wens ik iedereen die kerst en oud en nieuw viert op de traditionele dagen van 25 en 26 december en 31 december op 1 januari gewoon een fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar. Pas op met vuurwerk en geniet van het leven zoals dat hoort.

Doe geen beloftes waar je je niet aan kan houden en wees eerlijk, niet alleen tegen een ander maar ook tegen jezelf. Eerlijk en realistisch. Leg liever de drempel iets lager en werk je zelf omhoog dan dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat wens ik iedereen bij deze dus toe. 2014 is een bewogen en ontzettend druk jaar geweest voor mij en ik zal niet de enige zijn maar ik heb er wat van gemaakt. Zijn veel dingen gebeurd, goed zowel slecht. Zoals het hoort in balans hoewel het niet altijd eerlijk is.

In mijn geval.. Afgestudeerd, een leuke baan, nieuwe start en een hoop dingen overwonnen. Ik ben er nog lang niet maar ik leer en ik leer graag en snel. Toch moet je eerst op je smoel gaan voor je iets kunt leren want hoe leer je beter dan van je fouten? Ik geloof eigenlijk niet in goede voornemens voor het nieuwe jaar maar wat ik wel wil bereiken in 2015 is het verder gaan met het opbouwen van mijn leven, ik ga iets dieper in mijn muziek boeken duiken waaronder bladmuziek (vloeiend) lezen. Ik kan het wel, maar niet vloeiend en dat word een uitdaging maar daar regel ik les voor.

Ook ga ik me wat meer bezig houden met hobbies die belangrijk zijn en mijn routine op een gezonde manier vast te houden, ik heb mijn routine een paar keer gebroken nu en merk dat het me vermoeid, het kost veel energie.. Wist nieteens dat zoiets zoveel energie kon kosten maar goed.. Al doende leert men. Qua de website ga ik weer veel dingen posten en erop zetten, pak ik zoveel mogelijk requests aan en kijk ik in hoeverre ik mijn freelance werk kan combineren met mijn andere werk. Vind het namelijk beide leuk om te doen. Verder zit ik eraan te denken om cursussen op te zetten voor ouderen in mijn omgeving. Basis computer lesjes geven, ik heb gemerkt dat er niet echt zoiets in mijn omgeving is, niet iets wat erg bekend is athans. Dus ik ga kijken wat ik daarmee kan en in hoeverre ik daar iets goeds mee kan doen.

Karma’s a bitch, geef wat en neem wat terug. Soms geef je meer zonder iets terug te verwachten maar krijg je zoveel terug.. Terwijl als je wat neemt.. Je verbaast op kijkt dat er iets van jouw genomen word. Ik heb gemerkt dat hoe meer ik geef, hoe beter het met mij gaat. Om die reden probeer ik altijd het beste te doen, anderen te helpen.. En ik krijg mazzeltje na mazzeltje.  Een bonus op werk of ik vind weer wat ik nodig heb.. Terwijl het zo weinig is wat ik geef, levert het ontzettend veel vruchten op. Dat is dus zeker een tip die ik mee kan geven.

We zijn immers samen op deze wereld, dus waarom zouden we vechten als we elkaar kunnen helpen?
Help elkaar, help jezelf. Zo kun je het ook zien.

Skylar