Lunch en lunchen

Je kent dat wel, je moet eten maar je wilt niet teveel eten.. Je wilt eten maar je hebt geen honger.. Of je besterft het juist van de honger.. Maar wat moet je eten? Je kan wel tegen je zin 2 broodjes weg werken of uit hongerigheid 4 of 6 broodjes naar binnen werken maar ook dat is niet bepaald goed voor je..

Brood 
Het vult, het is goed voor je. Deze vezels heb je heel hard nodig en er zijn veel soorten.. Wit brood is niet aan te raden, volkoren wel. Als je iets lichter verteerbaar voedsel wil hebben zoals mij.. Dan ga je voor alternatieven zoals speldbrood, dit is duur brood als je goede hebt.. Je betaald gemakkelijk 3 a 4 euro voor 1 lullig broodje.. Maar lang leven de diepvries. Let er wel op dat suikers niet je brood overheersen.. Zelf kies ik voor suikevrij speltbrood zonder zuivel ivm een allergie.

Speltbrood en speltbrood 
Haal dit NIET in de supermarkt, pas op waar je het haalt, er zijn geen regels. Dat betekent dat als er ook maar 3% spelt in zit zij het voor een belachelijk bedrag mogen verkopen. Dus let daar goed op als je een brood koopt..

Pap, yoghurt en dergelijk zuivel
Zuivel vult behoorlijk, veel mensen eten pap in de ochtend maar voo lunch is het ook geschikt, maak maak maar eens een dik bord brinta voor jezelf, dan krijg je de vezels binnen.. Gooi er dan wat fruit doorheen (denk aan blauwe bessen, frambozen e.d.) of wat chocolade, gooi er dan wel pure chocolade in (je kan tot 99% kopen van Lindt, de meeste EKO winkels hebben 92% van Vivani liggen, die is zeker goed te eten.

Salade
Wil je een licht verteerbare lunch die  goed vult? Dan kun je ook een salade maken. Gooi hier gewoon in wat je wilt hebben.. Wortels, eieren, komkommer.. Stukjes kip kan ook maar let er wel op dat je niet van die hele vette kip doet, het liefst gooi je het  gekruid en wel op de grill of als je toch de bbq uit de kast haalt.. Gooi het dan daarop laat het afkoelen, snijd het in stukjes en gooi het in je bak salade. Gooi er evt stukjes aardappel, rijst of gekookte pasta in. Laat de dressing weg of gooi er wat olijfolie in als dressing.. Je kan heerlijke dressing maken met olijfolie, bascilicum, koriander en nog een paar kruiden. Beetje zout en peper.. HEERLIJK! En nog gezond ook.. Hoewel ik zelf meestal de dressing weg laat. Je kan er natuurlijk ook (ongezouten) noten in gooien, hartstikke gezond en vult als een bom.

Fruit
Je kan ermee lunchen maar dagelijks raad ik af, je kan het natuurlijk altijd verdelen.. Een bak sla hier, fruit daar, noten hier.. En dan eet je misschien 2 a 3 keer.. Maar je eet kleinere porties en je vult je maag elke keer bij.

Noodles 
Een bak noodles kan heel gezond zijn.. Als je er maar een lekkere verse noodlesoup van maakt. Sommige dingen moet je direct maken, andere dingen kun je invriezen. Maak maar eens een wok vol met groentes en bak die op tot je een groente soepmix hebt. Gooi dit dan in delen in bakjes met wat van de saus en pleur dat in de vriezer. Maak dan je (NATUREL) noodles klaar, pleur er zo’n bak met sap en groentes bij (kan je zo opwarmen als je het van te voren hebt opgewarmd) en klaar is je lunch! 

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om te lunchen, ook gezond maar vooral ook ongezond. En ongezond is niet meteen slecht, op z’n tijd mag je jezelf goed verwennen maar houd het wel bij wanneer je dat doet.. Elke dag is niet goed, 1 a 2 keer per week is niet erg als je het maar wel afstemt.. Laat je broodje kebab je lunch overnemen en fiets een rondje voor je jezelf die lekkere snack gunt zodat je het op die manier kan compenseren.