Burgers zoo 2023

Het pareltje van mijn vakantie deze keer is toch wel Burgers Zoo. Het is een klein park die je met het ov goed kunt bereiken. Met alle stakingen was ik alleen niet zeker of ik er ook kon komen maar gelukkig ben ik overal tussendoor gegaan.

De linkerfoto is de boomhut van Paul van Loon. Deze staat in burgers zoo. Het verhaal op het bordje is dat hij hier zijn boeken schrijft. Soms krijgt hij bezoek van Dolfje. Het middelste is het – niet te missen – gigantische aquarium. 1 van de grootste van de wereld en de grootste van Europa.

Het mooie van mijn bezoek is dat ik backstage van het aquarium ben geweest. Zowel bij de haaien als bij de andere vissen. Ik heb de filters gezien, de manier waarop zij het zeewater “maken” uitgelegd gekregen en ook waarom je niet mag flitsen bij de haaien. Ze trainen de haaien namelijk op licht. Dat betekent dat als het licht aan gaat bij een bepaalde brug boven de tank dan weten de haaien welke haai er eten krijgt. Een flits signaal zou dus problemen met zich meebrengen omdat de haaien dan denken dat ze eten krijgen.

Ik vond het prachtig, het werd begeleid gegeven met een heel verhaal en mogelijkheid tot het maken van foto’s en stellen van vragen.