3 keer pelzer

Geschreven door Dave pelzer

Een tragisch waargebeurd verhaal over een jongen die mishandeld word en alle delen van zijn leven verdeeld in 3 boeken. De moeite waard om te lezen, wetende dat dit waargebeurd is.. Je weet niet wat je leest

Ik was niemand 
Dave Pelzer wordt vanaf zijn vierde keihard geslagen en uitgehongerd. Jarenlang probeert zijn gestoorde, alcoholische moeder hem te breken. Haar onvoorstelbaar wrede spelletjes laten de jongen bijna voor dood achter. Dave is in haar ogen een slaaf, een ding. Zijn bed staat in de kelder. Zijn kleren zijn kapot en smerig. De restjes eten die hij krijgt, worden zelfs door de hond geweigerd. Dave’s trieste bestaan blijft verborgen voor de buitenwereld. Alleen zijn dromen houden hem in leven – dromen waarin iemand voor hem zorgt en van hem houdt.

Ik had geen naam 
Als jongetje wordt Dave zwaar mishandeld en misbruikt door zijn aan alcohol verslaafde moeder. Ze dreigt hem te zullen vermoorden – en doet dat ook bijna. Zijn vader wendt zijn ogen af. Na jaren van gruwelijke martelingen wordt Dave eindelijk uit huis geplaatst. Wanhopig op zoek naar iemand die van hem houdt, zwerft hij van het ene pleeggezin naar het andere. Ten slotte durft hij de confrontatie aan met zijn moeder, waarbij haar geheime leven wordt onthuld. Zal Dave in staat zijn de ketenen van zijn tragische jeugd van zich af te schudden?

Ik had geen thuis 
De kleine Dave Pelzer wordt jarenlang zeer ernstig mishandeld door zijn moeder, maar op een dag wordt er ingegrepen. De twaalfjarige Dave belandt in het ziekenhuis. Daar constateert men ondervoeding, zware kneuzingen en oude botbreuken. Dave wordt uit huis geplaatst. Tot zijn achttiende verblijft hij in vijf pleeggezinnen, waar zijn aanwezigheid niet altijd op prijs wordt gesteld. Toch blijft Dave dapper op zoek naar zijn eigen plekje onder de zon, naar de liefde en warmte van een echt gezin, waar hij nooit meer bang hoeft te zijn.