Tomatenvrije tomatenpasta

Vorige week hebben we een tomatensaus gemaakt, deze gaan we deze week gebruiken voor een basis pasta. Pas het aan naar eigen smaak, de opties zijn eindeloos

Wat heb je nodig
– De saus die we vorige week hebben gemaakt (of een eigen saus dat mag ook)
– Groentjes (een zakje/bakje uit de winkel of een paar groenten die je zelf kiest. Denk hierbij aan broccoli, spinazie, courgette, aubergine, tauge etc ik zou zeggen loop een rondje door de winkel en kijk wat je lekker vind
– Ik raad aan om er ook wat bonen in te doen (zwarte bonen, kidney bonen maar linzen kan ook is erg lekker en heel erg gezond, koop je gedroogd? Let er dan op dat ze eerst geweekt zijn volgens de verpakking
– Vlees (optioneel, denk aan kleine stukjes ham of kipfilet of gehakt)
– Pasta, dit kun je zelf maken of kopen in de winkel, glutenvrij zijn hier ook opties voor. Je kunt ook van die groente noodles gebruiken (wortel/courgette slierten zijn dat) of een pasta uit pak op groente basis, kijk hiervoor het beste naar het schap wat er beschikbaar is. De groente basis pasta uit pak is bij de rest van de pasta te vinden, de groente noodles liggen in het vers schap
– Bakboter / olijfolie
– Optioneel geraspte kaas of edelgistvlokken bij lactose intolerantie

Hoe ga je te werk
Het volgende deel is heel makkelijk want je kunt het (bijna) niet fout doen
– Kook de pasta volgens het pakje (meestal is het ruim water, genoeg pasta en na x minuten volgens verpakking afgieten)
– Snijd je vlees klein en bak deze in de pan met wat boter/olijfolie
– snijd je verse groente (indien verse hele groente gekocht)
– Gooi wat boter/olie in de pan en bak je groenten op. Let op kooktijden. Broccoli heeft langer nodig dan spinazie. Gooi spinazie er pas op het allerlaatst in als de rest bijna klaar is, hetzelfde geld voor de boontjes, spoel ze schoon indien uit pot en gooi ze er op het laatst bij.
– Als de groentjes gaar zijn mag de saus bij de groente, laat het even langzaam pruttelen en gooi daarna de afgegoten pasta erbij

Lekker mixen en tadaa een heerlijke pasta, voeg peper en zout op smaak toe en gebruik de kaas/edelgistvlokken om het gerecht af te maken.