Nachtschadevrije roti

Dit is mijn aangepaste versie van het originele roti recept wat ik eerder heb geplaatst. Deze is nachtschadevrij

Wat is er nodig:
– 1 ui
– Pond kipfilet
– Masala poeder
– 2 blokjes kippenbouillon
– Teentje knoflook
– wasabi (ja dat japanse groene spul)
– Zoete aardappelen
– Sperzibonen (1 blik of deze hoeveelheid vers)
– 3-4 rotivellen
– Peper en zout

LET OP: Bij VERSE sperzibonen: Kook deze voor je begint met de roti! Kook ze tot ze op het randje gaar zijn, je kan ze daarna in de roti opwarmen en die laatste tic geven met gaar koken, anders loop je risico dat ze overgaar zijn.

Hoe gaan we te werk:
Kipfilet snijden in blokjes, peper en zout erover en in een wok aanbraden en afgieten in de vergiet, knoflook en ui snipperen en in de pan bakken (fruiten)

1 kop water, 1 bouillonblokje, 2 eetlepels masala en een halve tot 1 theelepel wasabi toevoegen.

Even laten doorkoken, dan de kip toevoegen.

Als je op enig moment vind dat je te weinig saus hebt (dat gebeurd soms) herhaal dan de zelfde stappen met het water, bouillon, masala en wasabi (voorzichtig met wasabi!!! (het moet een lekker prutje worden met de aardappelen zodat deze goed gaarkoken in de saus)

Schil een paar zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van om en nabij 2cm bij 2cm of kleiner als het maar gelijke stukken zijn.
Deksel op de pan en lekker laten pruttelen, af en toe even omroeren en opletten dat er niks aanbrand(dit gebeurd sneller dan je denkt, ga dus goed over de bodem)

Op dit moment blijft het proeven en aanpassen tot hij goed is
Is hij te zout? -> Gooi er een beetje water bij.
Is hij te flauw? -> Voeg een kwart blokje bouillon bij.
WIl je meer pit -> Beetje wasabi erbij

Als de aardappelen bijna gaar zijn giet je het blik sperzibonen af en roer je deze door de pan heen, doe dit tot de aardappelen goed gaar zijn en de sperzibonen goed warm, tussendoor pruttelen kan en mag maar let op.. Je wilt niet dat het aanbrand. Verwarm ondertussen de rotivellen zoals op de verpakking staat (meestal magnetron).