Pompoen pasta-soep

Omdat ik nu een nieuwe crockpot express pan heb wilde ik meteen gaan experimenteren met nieuwe gerechten. Dit is dan ook mijn 1e gerecht. De bedoeling was pasta maar het werd een pasta soep en erg lekker. De ingrediënten uit dit recept hoeven niet op de letter te worden gevolgd voor een lekker resultaat.

Deze instructies zijn oorspronkelijk voor in een crockpot geschreven maar kunnen prima in een grote pan worden uitgevoerd.

Wat heb je nodig
Olijfolie
1 tot 3 Knoflook tenen (kleingesneden)
1 ui (kleingesneden)
1 stuk kipfilet (blokjes, met peper en zout)
200-300gr Pasta naar keuze (glutenvrij, maisbasis)
500ml bouillon (ik gebruikte kip en ik maak altijd wat meer dan nodig is)
peper en zout
2 takjes peterselie (kleingesneden)
250/300gr pompoen (Ik had kabocha, in ong 2cm grote blokjes)
300gr groente klein gesneden naar keuze (zakje uit de winkel of zelf kiezen bijvoorbeeld prei, champignon, tauge, peultjes etc)

Hoe ga je te werk
Verhit de pan (brown/saute) en gooi er wat olie in. Gooi de knoflook en ui in de pan om te fruiten. Bak nu de blokjes kipfilet aan in de pan, het hoeft niet gaar te zijn als het maar wit aangebakken is.
Gooi nu ongeveer een halve liter bouillon in de pan. Spoel de groente en pasta af onder de kraan en gooi ook dit in de pan, zet de pan lager ( op beans chilli) en roer af en toe door. Proef de bouillon en voeg peper/zout en evt kruiden zoals een handje peterselie toe tot je tevreden bent met de smaak, let op dat de bouillon nog wat zoeter word door de pompoen.
Prak de stuk gekookte pompoen in de pan kapot zodat deze zich mengt met de bouillon en laat de pan opstaan tot de pasta en groenten gaar zijn.

Mocht alles gaar zijn maar het meer soep als pasta zijn, zet de pan dan tijdelijk op hoog vuur(brown/saute) en blijf goed roeren tot het vocht naar de gewenste hoeveelheid is gezakt.

Eet smakelijk!
Dit was mijn 1e maaltijd in een crockpot express, enjoy!